Szukaj

Delikutasy rozmaite

Czas dostawy: wysłka w pon i śr

Wcale nie trzeba jeździć do Warszawy, by korzystać z naszych słoików i piersiówek. Można w całym kraju, od Helu po Wołosate, nie tylko w powiecie poznańskim.

Pojemność wszystkich słoików 200 ml, za wyjątkiem sosów do pad thaia 450 ml, baharatu 120 ml, sambalu 120 ml, pikli z imbiru 120 ml, pikli z warzyw z orzechami 450 ml i pikli z marchwi 450 ml no i nowych dużych słoików 800 ml.


Realizacja zamówień:

  1. Zamówienia złożone do godz. 24.00 w każdy poniedziałek, wyjdą w najbliższą środę.
  2. Zamówienia złożone do godz. 24.00 w piątek, wyjdą w najbliższy poniedziałek.

W przypadku natomiast odbioru osobistego u nas w Poznaniu, prosimy o kontakt telefoniczny (najpóźniej nazajutrz my będziemy też dzwonić) z detalami, na który dzionek mamy mieć przygotowaną słoikozę.


  • czerwona pasta curry - chili, dużo chili, więcej chili, galangal, trawa cytrynowa i inne tajne fiksmatenta. Odlecisz z nią do Tajlandii jak Leonardo DiCaprio. Zrobisz na niej czerwone curry, massaman curry lub khao soi. Wszystkie przepisy choćby w naszych książkach. Termin przydatności 14 dni od daty produkcji.
  • sos pad thai - Państwo prosili, a my odmawiać generalnie nie potrafimy. Teraz można będzie w domu na woku sobie tę miksturę przez nas umieszaną chlusnąć i hej Tajlandio. Pad thai jak pad thai. Najbardziej uwielbiane i najbardziej hejtowane danie Raju. Od 2012 roku na tej samej recepturze i sosie z tajskiego sosu rybnego, tamaryndowca i aromatycznego cukru palmowego. Oto najbardziej popularne danie z Raju. Jest jak Metallica lub smarowidło Marmite. Kochasz lub nienawidzisz, z tym że 98% ludzi kocha. Porcja 450 ml starczy na przygotowanie 6 dań. Jak potrzeba przepisu na całość, to przepis jest w trzecim atlasie "Chamski ryż". Jak potrzeba wersji wegańskiej, to proszę wybrać sos pad thai vege (zamiast rybnego na sojowym). Termin przydatności 14 dni od daty produkcji..
  • pad thai set - w zestawie na 6 porcji jest sos 450 ml, makaron ryżowy 400 g, kostka tofu 450 g oraz siekane orzeszki ziemne 100 g. Potrzeba tylko dokupić świeże dodatki (kiełki fasoli mung, szczypior, kolendrę, chili, limonkę i jaja) i można mieć rajskiego pad thaia w domu i et voil
  • vege pad thai set - wszystko jak wyżej, ino zamiast sosu rybnego użyliśmy sosu sojowego.
  • pesto mediterraneo - suszone pomidory i migdały! Jak wyżej, tak samo, ale zupełnie inaczej. Jest odrobinę bardziej pikantne. Termin przydatności 14 dni od daty produkcji.
  • mango chutney - mango, szalotka i chili. Pikantna klajdra, coś jak dżem ale bardziej hardcorowo. Doskonała do wszelkich kanapek, burgerów lub takich kropek na talerzach w restauracjach z grupy fine dining. Termin przydatności 18 dni od daty produkcji.
  • sambal oelek - dużo chili, czosnek, imbir i trawa cytrynowa namiętnie utarte na taki seksi sos, bez którego nie wyobrażamy sobie misek z Indonezji. Już łyżeczka dodana do ingrediencji smażonych na woku robi robotę. Termin przydatności 21 dni od daty produkcji.
  • baharat - libańska mieszanka przypraw wg. autorskiej kompozycji, bez której nie byłoby naszej jerozolimskiej patelni. Przyprawy jakościowe wielbimy, a tu utarliśmy dla Państwa wszystko, co najlepsze na Bliskim Wschodzie.
  • klajdra o Peru - południowoamerykański sos, co to nim smarujemy bułę, w którą zamknęliśmy sławetne w całym Peru lomo saltado. Zielona od kolendry i papryczek z kultową musztardą Pegaz. Jeść polecamy na wszystkim - kanapce, sałacie, najlepiej z palca. Termin przydatności 14 dni od daty produkcji.
  • galaretka słodko- pikantna (z bun bo/trung) - magiczny dżem, w którym azjatyckiej ostrości dopełnia polskie najlepsze jabłko. Termin przydatności 21 dni od daty produkcji
  • pikle z z imbiru, pikle z marchwi i białej rzodkwi, pikle warzywne z orzechami - przygotowujemy je i używamy na kuchni od zawsze - do banh mi, naszych talerzy rozmaitości czy do aktualnie podawanego mie goreng. Termin przydatności 30 dni od daty produkcji.

  • dulce de leche !!!!!!! - sold out
  • lemon curd - jest to orzeźwiająca słodycz nad słodycze i powiadają, że smakuje jak wiosna. Masło z Gostynia, ekologiczne jaja i cytrynka. Długo trza na parze się z tym certolić i w ogóle cierpliwość, czas i trzepaczka niezbędne. Termomix tak nie umie, tylko handmade. Można tym aksamitnym cudem serio wszystko i wszystkich oklajdrać, ogranicza tylko wyobraźnia. 200 gramów i tylko 2 kalorie. Termin przydatności 14 dni od daty produkcji.
  • dżem bananowy - paragwajski dżem, sprawa egzotyczna, ale endorfiny wszędzie smakują tak samo. Międzynarodowa wymiana endorfin jest bowiem ważna jak cholera. Prawie tak ważna, jak miedzy rodakami, więc łyżki w dłoń! Termin przydatności 14 dni od daty produkcji.
  • esencja waniliowa na rumie - na Havanie Club, bo my kochamy Kubę. Do ciast, naleśników, pankejków i wszelakich słodkości. Można też nią polewać partnera w nocy.
  • cold brew - parzymy speciality coffee w naszej tureckiej wieży do kapania zimną wodą na kawę przez co najmniej 6 godzin. Jest jak kompot, ale lepiej, bo daje potężnego kofeinowego kopa.

Duże słoiki 800 ml. Nowość!. Mamy teraz w delikutasach nowość, takie fajne duże słoiki. Z potrawami takimi naszymi zupami niezupami ze świata pożywnymi, gęstymi, sycącymi i rozgrzewającymi. Trza je tylko zagotować w rondelku i rozlać na dwa talerze wg mnie, albo na trzy nawet według Moniki. Nie trzeba ich od razu zjeść, mogą tak z 14 dni poczekać na szczególną okazję, treściwy przyjazd teściowej, kolację ze śniadaniem z tindera, albo wreszcie z braku laku, że nie masz już siły wczorajszego obiadu odgrzewać z pudełka ikei i potrzebujesz odmiany. 

  •  ???? boliwijska sopa de mani (wegańska) - naprawdę orzeszkowa i pożywna zupa z pieczonymi pyrami, jalapeño i kuminem od boliwijskich wiedźm! Wegańska i to jest jej wielki walor oraz tajemnica do poznania. Z ciekawostek, w La Paz dworzec autobusowy, który dawniej był kolejowy, zaprojektował znany francuski inżynier Eiffel. Jest piękny! 
  • ???? marokańska harira - to jest naprawdę najbardziej magiczna zupa świata. U nas od teraz w wersji zasłoikowanej, na później, do odgrzania w rondelku. Jak to możliwe, że z każdą kolejną łyżką dzieje się na naszym języku coś zupełnie innego, nowego, zaskakującego. Czary. Dużo ras el hanout, kuminu, mielonej wołowiny hereford, soczewicy, daktyle, figi. Udało się nam w tej bardzo sycącej i rozgrzewającej harirze zawrzeć wszystkie jej najlepsze wersje pożarte przez nas w Maroko. 
  • ???? Jerozolima - ach! jeśli masz patelenię, to bardzo, bardzo polecamy najbardziej rozchwytywaną potrawę w naszej kuchni podróży. W zestawie z tahinowym sosem i shugem - pikantnym izrealskim pesto. 

/ foto zielonego upierdolonego słoiczka by Eliza Mórawska-Kmita (@whiteplate)

-

Serniki w słoikach

od 18.00 zł

Lubię

129.00 zł

¡Ameryka!

129.00 zł

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów