Szukaj

Delikutasy rozmaite

Czas dostawy: wysłka w pon i śr

Wcale nie trzeba jeździć do Warszawy, by korzystać z naszych słoików i piersiówek. Można w całym kraju, od Helu po Wołosate, nie tylko w powiecie poznańskim.

Pojemność wszystkich słoików 200 ml, za wyjątkiem sosów do pad thaia 400 ml, baharu 120 ml, sambalu 120 ml, pikli z imbiru 120 ml, pikli z warzyw z orzechami 450 ml i pikli z marchwi 450 ml.


Realizacja zamówień:

  1. Zamówienia złożone do godz. 24.00 26/02/21 (piątek) wyjdą w poniedziałek 01/03/2021 roku.
  2. Zamówienia złożone do godz. 24.00 01/03/21 (poniedziałek) wyjdą w środę 03/02/2021 roku.

        W przypadku natomiast odbioru osobistego u nas w Poznaniu, prosimy o kontakt telefoniczny (najpóźniej nazajutrz my będziemy też dzwonić) z detalami, na który dzionek mamy mieć przygotowaną słoikozę.


        • czerwona pasta curry - chili, dużo chili, więcej chili, galangal, trawa cytrynowa i inne tajne fiksmatenta. Odlecisz z nią do Tajlandii jak Leonardo DiCaprio. Zrobisz na niej czerwone curry, massaman curry lub khao soi. Wszystkie przepisy choćby w naszych książkach. Termin przydatności 14 dni od daty produkcji.
        • sos pad thai - Państwo prosili, a my odmawiać generalnie nie potrafimy. Teraz można będzie w domu na woku sobie tę miksturę przez nas umieszaną chlusnąć i hej Tajlandio. Pad thai jak pad thai. Najbardziej uwielbiane i najbardziej hejtowane danie Raju. Od 2012 roku na tej samej recepturze i sosie z tajskiego sosu rybnego, tamaryndowca i aromatycznego cukru palmowego. Oto najbardziej popularne danie z Raju. Jest jak Metallica lub smarowidło Marmite. Kochasz lub nienawidzisz, z tym że 98% ludzi kocha. Porcja 400 ml starczy na przygotowanie 6 dań. Jak potrzeba przepisu na całość, to przepis jest w trzecim atlasie "Chamski ryż". Jak potrzeba wersji wegańskiej, to proszę wybrać sos pad thai vege (zamiast rybnego na sojowym). Termin przydatności 14 dni od daty produkcji..
        • pad thai set - w zestawie na 6 porcji jest sos 450 ml, makaron ryżowy 400 g, kostka tofu 450 g oraz siekane orzeszki ziemne 100 g. Potrzeba tylko dokupić świeże dodatki (kiełki fasoli mung, szczypior, kolendrę, chili, limonkę i jaja) i można mieć rajskiego pad thaia w domu i et voil
        • vege pad thai set - wszystko jak wyżej, ino zamiast sosu rybnego użyliśmy sosu sojowego.
        • pesto genovese - bazylia i 100% orzechy piniowe! Włoska przeklasyka i nadaje się to tak wielu potraw. Makarony, zapiekanki, warzywa, tosty, a nawet kanapkę z twarogiem można tym oklajdrać. Termin przydatności 10 dni od daty produkcji..
        • pesto mediterraneo - suszone pomidory i migdały! Jak wyżej, tak samo, ale zupełnie inaczej. Jest odrobinę bardziej pikantne. Termin przydatności 10 dni od daty produkcji..
        • mango chutney - mango, szalotka i chili. Pikantna klajdra, coś jak dżem ale bardziej hardcorowo. Doskonała do wszelkich kanapek, burgerów lub takich kropek na talerzach w restauracjach z grupy fine dining. Termin przydatności 7 dni od daty produkcji.
        • chutney de piña - cudowny, słodko-kwaśny sos z Panamy, który świetnie pasuje jako dodatek do słodkiego i nieslodkiego posiłku. Smażyliśmy ananasa z cynamonem i innymi magicznymi składnikami. Termin przydatności 14 dni od daty produkcji.
        • sambal oelek - dużo chili, czosnek, imbir i trawa cytrynowa namiętnie utarte na taki seksi sos, bez którego nie wyobrażamy sobie misek z Indonezji. Już łyżeczka dodana do ingrediencji smażonych na woku robi robotę. Termin przydatności 14 dni od daty produkcji.
        • baharat - libańska mieszanka przypraw wg. autorskiej kompozycji, bez której nie byłoby naszej jerozolimskiej patelni. Przyprawy jakościowe wielbimy, a tu utarliśmy dla Państwa wszystko, co najlepsze na Bliskim Wschodzie.
        • klajdra o Peru - południowoamerykański sos, co to nim smarujemy bułę, w którą zamknęliśmy sławetne w całym Peru lomo saltado. Zielona od kolendry i papryczek z kultową musztardą Pegaz. Jeść polecamy na wszystkim - kanapce, sałacie, najlepiej z palca. Termin przydatności 7 dni od daty produkcji.
        • galaretka słodko- pikantna (z bun bo/trung) - magiczny dżem, w którym azjatyckiej ostrości dopełnia polskie najlepsze jabłko. Termin przydatności 14 dni od daty produkcji
        • pikle z z imbiru, pikle z marchwi i białej rzodkwi, pikle warzywne z orzechami - przygotowujemy je i używamy na kuchni od zawsze - do banh mi, naszych talerzy rozmaitości czy do aktualnie podawanego mie goreng. Termin przydatności 30 dni od daty produkcji.

        • dulce de leche !!!!!!! - wielki powrót
        • lemon curd - jest to orzeźwiająca słodycz nad słodycze i powiadają, że smakuje jak wiosna. Masło z Gostynia, ekologiczne jaja i cytrynka. Długo trza na parze się z tym certolić i w ogóle cierpliwość, czas i trzepaczka niezbędne. Termomix tak nie umie, tylko handmade. Można tym aksamitnym cudem serio wszystko i wszystkich oklajdrać, ogranicza tylko wyobraźnia. 200 gramów i tylko 2 kalorie. Termin przydatności 10 dni od daty produkcji..od daty produkcji.
        • dżem bananowy - paragwajski dżem, sprawa egzotyczna, ale endorfiny wszędzie smakują tak samo. Międzynarodowa wymiana endorfin jest bowiem ważna jak cholera. Prawie tak ważna, jak miedzy rodakami, więc łyżki w dłoń! Termin przydatności 10 dni od daty produkcji.
        • esencja waniliowa na rumie - na Havanie Club, bo my kochamy Kubę. Do ciast, naleśników, pankejków i wszelakich słodkości. Można też nią polewać partnera w nocy.
        • cold brew - parzymy speciality coffee w naszej tureckiej wieży do kapania zimną wodą na kawę przez co najmniej 6 godzin. Jest jak kompot, ale lepiej, bo daje potężnego kofeinowego kopa.

        / foto zielonego upierdolonego słoiczka by Eliza Mórawska-Kmita (whiteplate)

        -

        Koszyk

        Twój koszyk jest pusty.

        Dokonaj swoich pierwszych zakupów